Propuesta para corregir las externalidades en el mercado de café: Un impuesto sobre el té y el café regular y una subvención sobre el café de Comercio Justo
Keywords:
Coffee market. Fair trade.Abstract
El presente artículo justifica la necesidad de introducir un impuesto sobre los consumidores de café y té en el Reino Unido para subvencionar la producción de café orgánico y de Comercio Justo. La propuesta permite corregir los efectos externos negativos que se generan en el proceso de producción del café a la vez que sirve para internalizar las externalidades o efectos positivos de los cultivos de café de Comercio Justo. El trabajo muestra que el diseño de esta política es factible y que los beneficios resultantes de ponerla en práctica pueden ser debidamente calculados.Downloads
Published
2011-10-17
Issue
Section
Articles
License
Assignment of publishing rights for accepted manuscripts: Authors will assign to the Spanish Association of Agricultural Economics (Asociación Española de Economía Agraria, AEEA) the copyright of the manuscript and any supplemental tables, illustrations or other information submitted therewith that are intended for publication as part of or as a supplement to the manuscript in all forms and media (whether now known or hereafter developed), throughout the world, in all languages, for the full term of copyright, effective when and if the article is accepted for publication. No revisions, additional terms or addenda to this Agreement can be accepted without our express written consent.