«"Dels ·XII· signes del cel e de la natura de cascuns". Edició crítica d’un fragment de la traducció catalana medieval del Breviari d’amor de Matfre Ermengaud» - Capdevila Arrizabalaga, Irene (Revista de Literatura Medieval, 2016)
Resum: En aquest treball es presenta l’edició inèdita del fragment dedicat als dotze signes del zodíac de la traducció catalana medieval de l’obra didàctico-enciclopèdica Breviari d’amor de Matfre Ermengaud. Paraules clau: Matfre Ermengaud, Breviari d’amor, traducció catalana medieval, signes del zodíac, literatura didàctico-enciclopèdica. «"Dels ·xii· signes del cel e de la natura de cascuns". Critical edition of a fragment of the Catalan medieval translation of Matfre Ermengaud’s Breviari d’Amor» Abstract: This article presents the unpublished edition of the section devoted to the twelve signs of the Zodiac in the Catalan medieval translation of the didactic and encyclopaedic work Breviari d’amor of Matfre Ermengaud. Keywords: Matfre Ermengaud, Breviari d’amor, Catalan Medieval translation, Signs of the Zodiac, Didactic and Encyclopaedic Literature.