Hacia una adecuada comprensión de las fuentes de innovación en las cooperativas agroalimentarias
Keywords:
Agrifood cooperatives, innovation sources.Abstract
Las clasificaciones sobre fuentes de innovación existentes responden a criterios generalistas y fundamentalmente desarrollados para la empresa privada. Así, el presente trabajo trata de arrojar luz sobre las particulares características de las cooperativas agroalimentarias, en la medida que demandan desarrollar una clasificación algo más profunda sobre sus fuentes de innovación. Como escenario de la investigación empírica se ha seleccionado una muestra de cooperativas agroalimentarias española. Los resultados permiten realizar una propuesta de clasificación de las fuentes de innovación en cuatro grandes grupos (directivos, tecnología, mercado y contexto normativo) en función de la orientación hacia el cambio y la motivación de la innovación.Downloads
Published
2011-10-12
Issue
Section
Articles
License
Assignment of publishing rights for accepted manuscripts: Authors will assign to the Spanish Association of Agricultural Economics (Asociación Española de Economía Agraria, AEEA) the copyright of the manuscript and any supplemental tables, illustrations or other information submitted therewith that are intended for publication as part of or as a supplement to the manuscript in all forms and media (whether now known or hereafter developed), throughout the world, in all languages, for the full term of copyright, effective when and if the article is accepted for publication. No revisions, additional terms or addenda to this Agreement can be accepted without our express written consent.